matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometriaaaa
Krzysiu:
Jeżeli tgx+1/tgx=2pi, to sin2x jest równy a.1 b.2/pi c.1/2 d.1/n
8 lis 22:34
Krzysiu:
sinx/cosx+1/sin/cosx=2pi sinx/cosx+sin/cosx=2pi 2pi=1
? czyli sin2x = 1/2?
8 lis 22:39
Alky:
sinx
cosx
+
=2π
cosx
sinx
sin
2
x+cos
2
x
=2π // sin2α=2sinxcosx , a sin
2
x+cos
2
x=1
sinx*cosx
1
=2π
sinx*cosx
1
=2sinxcosx
π
1
=sin2x
π
8 lis 22:47
Krzysiu:
dzięki
8 lis 22:53