matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania wykładnicze
Aleike:
1
Rozwiąż równanie
+ 2
1
−x = 1
2
x
− 2
8 lis 21:53
Aleike:
* −x jest w potędze
8 lis 21:54
PW:
1
2
1−x
= 2
.
i podstawienie 2
x
=t>0.
2
x
8 lis 22:04
Aleike:
Dzięki
8 lis 22:22