matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie z liczbami zespolonymi
dziekan:
Rozwiąż równanie: 2z
3
− 3z
2
+ 2z − 1 = 0 (z−1)(2z
2
− z + 1) = 0 z = 1 ⋁ 2z
2
− z + 1 = 0 Δ = 1 − 8 = −7 = 7i
2
,
√
Δ
=
√
7
i
1−
√
7
i
1+
√
7
i
z =
⋁ z =
4
4
sprawdzi ktoś czy dobrze robię
8 lis 20:10
PW:
Dobrze.
8 lis 20:17