rozwiązać równanie
JOgobella: √2−x + 2x + 2 = 0
8 lis 09:03
JOgobella: Sam wypierdalaj. Wyniki wychodzą −2 i −1/4. Ale rzecz w tym, że −1/4 nie pasuje.
8 lis 09:04
JOgobella: I tu moje pytanie. Dlaczego?
8 lis 09:05
JOgobella: Możesz mi ojebać korkociąga zjebie
8 lis 09:06
JOgobella: Nawet bym nie chciał pomocy od przegrywa, który siedzi na stronce o matmie 24/7 i obraża innych
xD
8 lis 09:08
Jerzy:
Założenie: 2 − x ≥ 0 ⇔ x ≤ 2
Podstawienie: √2 −x = t ⇒ 2 − x = t2 ⇔ x = 2 − t2
Mamy: t + 2(2 − t2) + 2 = 0 ... i rozwiązuj pamietając ,że t ≥ 0
8 lis 09:10
JOgobella: Banuj śmiało pizdośmieciu co się kurwi za wojaka
8 lis 09:10
JOgobella: Dzięki Jerzy. Nareszcie ktoś normalny.
8 lis 09:12