matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oprocentowanie
cas:
Jak obliczyć p? 200 000(1 +
p
100
)
4
= 414 720
7 lis 21:17
Eta:
p=20
7 lis 21:30
Eta:
p
(1+
)
4
= 2,0736 ,
4
√
2,0736
=1,2
100
p
1+
= 1,2 ⇒ p=20
100
7 lis 21:32