− 4 − 7 j | 5 − 2j | 4 + 7 j | 5 − 2j | ||||
− | = | + | = | ||||
− 6 − 2 j | − 2 + 6 j | 6 + 2 j | 2 − 6 j |
(4 + 7 j)*( 2 − 6 j) + ( 6 + 2j)*(5 − 2j) | ||
= | = | |
( 6 + 2 j)*(2 − 6 j) |
8 − 24 j +14 j − 42 j2 + 30 − 12 j + 10 j − 4j2 | ||
= | = | |
12 −36 j + 4 j −12 j2 |
8 − 10 j + 42 + 30 −2 j + 4 | ||
= | = | |
12 − 32 j + 12 |
84 −12 j | 21 − 3 j | 6 + 8 j | ||||
= | = | * | = | |||
24 − 32 j | 6 − 8 j | 6 + 8 j |
126 + 168 j − 18 j −24 j2 | 150 − 150 j | |||
= | = | = | ||
36 + 64 j2 | − 28 |
75 | 75 | |||
= − | + | j jak się nie pomyliłem ![]() | ||
14 | 14 |
126 + 168 j − 18 j − 24 j2 | 150 − 150 j | |||
= | = | = | ||
36 − 64 j2 | 100 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |