matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź miejsce zerowe funkcji,
Kamil:
3
Której wykres jest równoległy do wykresu funkcji y=
x+2 i przechodzi przez punkt
5
S=(−1,−3)
7 lis 16:26
Janek191:
3
y =
x + b S = ( − 1, −3)
5
więc
3
−3 =
*(−1) + b
5
3
− 3 +
= b
5
2
−2
= b
5
3
2
y =
x − 2
5
5
==================
7 lis 16:32
Kamil:
Dzięki W sumie proste ale na swoim przykładzie dopiero to widzę.
4
X
0
=
3
7 lis 16:38
Janek191:
4
Co to jest x
0
=
?
3
7 lis 16:45