Kostka
Patryk: Proszę o pomoc, dawno już skończyłem szkołę i nie panietam jak to się liczy.
Proszę o wszelkie wskazówki a najlepiej o całe rozwiązanie.
Rzucamy dwa razy kostka do gry.
Wypisz wyniki sprzyjające zdarzeniom
a) suma wyrzuconych oczek jest mniejsza od 4
b)iloczyn otrzymanych oczek jest podzielony przez 10
c) na pierwszej kostce wypadła parzysta liczba oczek
d) wśród wyrzuconych oczek jest liczba parzysta i liczbba nie parzysta.
7 lis 16:16
PW: Patryk, nie rób sobie jaj.
7 lis 16:22
Patryk: Nie robię, szkołę skończyłem 10 lat temu, mam te zadania na pracę semestralna a nie pamiętam
jak to sie robiło, na matme tez zbytnio nie chodziłem.
Liczę ze znajdzie się życzliwa osoba co mi pomoże

nigdy nie byłem asem z matmy. Zawsze
patrzyłem aby skończyć szkołę.
7 lis 16:25
Janek191:
Podzielny przez 10.
7 lis 16:26
Patryk: 
?
Janek191 o co chodzi? Bo nie rozumiem
7 lis 16:31
7 lis 16:31
Patryk: To nie moje zadanie, tamto to masakra nie wiem co z czym. Widocznie to ktos inny a ten sam nick
7 lis 16:33
Patryk: PW pomożesz?
7 lis 16:43
Mila:
wypisuj
Ω={(1,1),(1,2),(1,3),(1,4),(1,5),(1,6),
(2,1),(2,2),(2,3),(2,4),(2,5),(2,6).
itd
.aż do............................................(6,6)}
Potem wybieraj.
7 lis 16:48
Janek191:
a) I Ω I = 62
A = { (1,1),(1,2),(2,1)}
7 lis 16:49
Janek191:
b) B = { (2,5),( 5,2),( 4,5),(5,4), (5,6),( 6,5) }
7 lis 16:50
Patryk: Tylko muszę wypisać?
Np. W a) (1,1)(1,2)(2,1)
O to chodzi
7 lis 16:50
Patryk: Janek191 Dziękuję
7 lis 16:56