Suma częściowa szeregu
Mądry uczeń: Witam czy dobrze liczę tę sume częściową tego szeregu?
| 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
| = |
| = |
| − |
| |
| n2+9n+20 | | (n+5)(x+4) | | n+5 | | n+4 | |
dobrze zącząłęm?
7 lis 15:09
Jerzy:
Lekki falstart.
7 lis 15:10
Adamm: ∑ masz na pasku u góry
a jak nie to nie wiem, sobie skopiuj
7 lis 15:10
Mądry uczeń: dlaczego falstart?
7 lis 15:12
7 lis 15:12
Jerzy:
Policz licznik prawej strony.
7 lis 15:12
Mądry uczeń: aa kolejnosć mi się pomyliła, a oprócz tego dobrze?
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
∑ |
| − |
| + |
| − |
| +...+ |
| − |
| = |
| − |
| |
| | 5 | | 6 | | 6 | | 7 | | n−1 | | n | | 5 | | n | |
7 lis 15:20
qwerty: Czy 1/5−1/n+5
7 lis 15:33
Mądry uczeń: up
7 lis 22:50