matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
izunia:
błagam o pomoc
AKWARIUM MA KSZTAŁT PROSTOPADŁOŚCINU O WYSOKOŚCI 40cm. SUMA WSZYSTKICH KRAWĘDZI WYNOSI 48dm, A STOSUNEK KRAWĘDZI PODSTAWY WYNOSI 5:3. ILE LITRÓWNWODY ZMIEŚCI SIĘ W TYM AKWARIUM? prosze o pomoc
11 lis 16:56
życzliwa:
a,b-krawędzie podstawy c-wysokość akwarium c=40 4a+4b+4c=480 a+b=80 i a/b=5/3 a=50 b=30 V=abc=50*30*40=60litrów
14 lis 01:49