Zadanie z wyznacznikami
Bułka: Bardzo proszę o pomoc w tym zadaniu, wynik wychodzi mi częściowo zły, tak samo w podobnych
zadaniach.
W miarę możliwości prosiłabym o rozpisanie krok po kroku, żebym mogła zrozumieć swój błąd.
Zadanie:
Rozwiąż układ równań stosując wyznaczniki.
| | ⎧ | x=−6419 | |
| Wyniki to | ⎩ | y=−31219 |
|
6 lis 22:59
rydzyk-fizyk: a jaka jest twoja wersja rozwiązania ?
6 lis 23:08
Bułka: W=|2 −7| = −16+35=19
|5 −8|
Wx= |−7 13| =14+104=118
|−8 −2|
Wy= |2 13| = −4 −65= −69
|5 −2|
| ⎧ | x=11819 = 6419 | |
| ⎩ | y=−6919 = −31219 |
|
Brakuje minusa
6 lis 23:16
Puma23: Wx policzone zle
Gdzie x wpisujesz wyrazy wolne Musisz wpisac odwrotnie
6 lis 23:19
Bułka: Rozumiem, dziękuję bardzo!
6 lis 23:33