Treść.
Ajtek:

Krótsza podstawa trapezu ma długość 3
√6 cm. Kąty przy tej podstawie maja miary 135 stopni i
60 stopni, a dłuższe ramie ma długość 18 cm. Oblicz pole trapezu.
Pytanie co do treści. Czy nie jest ona błędna (dane)?
α=60
o
β=45
o
h=9
√2
b=a−x+h
Po wyliczeniu x=3
√6, czyli jest równe długości krótszej podstawy
6 lis 21:08
Adamm: źle dłuższe ramię na rysunku zaznaczyłeś
6 lis 21:20
Adamm: a nie, dobrze jest
6 lis 21:21
Ajtek:
Jak zaznaczę z drugiej strony, to wyjdzie jeszcze wieksza głupota.
6 lis 21:22
Eta:
Hej
Ajtek
rysuję
6 lis 21:26
Adamm: ale dlaczego według ciebie nie może być x=a?
6 lis 21:26
Ajtek:
Hej
Eta 
. Czekam z niecierpliwością

.
6 lis 21:26
Ajtek:
Dobra, już jasne. Trapez może mieć tylko "jedna" wysokość
6 lis 21:28
Eta:

P=................................
6 lis 21:30
Ajtek:
Już wiem
Eta, nie pomyślałem o tym

. Łap

. Dziękuje Wam za pomoc

.
6 lis 21:32
Eta:
6 lis 21:33
Eta:
P=P1(Δ)+P2(Δ)
P=9*9 +3√3*9=.......
6 lis 21:40
Ajtek:
6 lis 21:41
Eta:
6 lis 21:46
Ajtek:
Eta
6 lis 21:47
Eta:
6 lis 21:47
Ajtek:

z
π.....
6 lis 21:50
Eta:
Skąd wiesz?
6 lis 22:13
Ajtek:
Przecież nie od dzisiaj się "znamy"
6 lis 22:15