Zadanie
Ania: Będe bardzo wdzięczna za pomoc
![emotka](emots/1/wesoly.gif)
Rozwiąż równanie:
| π | | √2 | |
a) sin (2x − |
| ) = |
| |
| 4 | | 2 | |
b) cos
2 x + 6cosx + 5 = 0
6 lis 20:09
'Leszek: a) sin(2x−π/4) = √2/2⇒ 2x−π/4 = π/4 + 2kπ lub 2x−π/4= 3π/4 + 2kπ
Dokoncz ....
b) podstaw cos x= t , t= < −1,1>
t2 +6t +5 = 0 , Δ = ......dokoncz ....
6 lis 20:14
Ania: Nie wiem jak
![emotka](emots/1/smutny.gif)
A jutro mam z tego sprawdzian...
6 lis 20:15
piotr: | π | | π | | 3π | | π | |
a) 2x − |
| = |
| + 2kπ ∨ 2x − |
| = |
| + 2kπ |
| 4 | | 4 | | 4 | | 4 | |
b) (cosx +1)(cosx+5) = 0
⇒ cosx = −1
⇒ x = π +2kπ
6 lis 20:15