Proszę o pomoc
BARTEK: Bardzo proszę o pomoc

Nie mam pojęcia jak to zrobić

Oblicz korzystając ze wzorów redukcyjnych:
b) sin 420
◯ cos(−390
◯)
c) tg 1035
◯
6 lis 20:06
Miłosz: a) −74=−1,75
π = 180 stopni
wymnóż to, wyjdzie cos −315 stopni
i dalej już chyba wiesz co robić..
6 lis 20:25
Blee:
Masz podane z czego skorzystac. To w czym problem
6 lis 20:25
5-latek: Milosz
funkcja y=cosx jest parzysta stad cos(−α)= cosα
6 lis 20:27
PW: a)
| | 7 | | 7 | | π | | √2 | |
cos(− |
| π} = cos(2π− |
| π}) = cos |
| = |
| |
| | 4 | | 4 | | 4 | | 2 | |
6 lis 20:28
6 lis 20:31