tg(x+Δx)−tg(x) | ||
limΔx→0 | = | |
Δx |
| ||||||||
limΔx→0 | = | |||||||
Δx |
| ||||||||
limΔx→0 | = | |||||||
Δx |
| ||||||||
limΔx→0 | = | |||||||
Δx |
| ||||||||
limΔx→0 | = | |||||||
Δx |
| ||||||||
limΔx→0 | = | |||||||
Δx |
tg(Δx)(1+tg2(x)) | 1 | ||
limΔx→0 | = | ||
1−tg(x)tg(Δx) | Δx |
tg(Δx) | 1+tg2(x) | ||
limΔx→0 | = | ||
Δx | 1−tg(x)tg(Δx) |
sin(Δx) | 1 | 1+tg2(x) | ||
limΔx→0 | = | |||
Δx | cos(Δx) | 1−tg(x)tg(Δx) |
1+tg2(x) | ||
limΔx→0 | ||
1−tg(x)tg(Δx) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |