Trygonometria
Hmmm: Równanie, sprawdzić czy lewa strona równa się lewej.
(1sinα * 1cosα)*(sinα+cosα)=ctgα−tgα
Zacząłem klasycznie od prawej strony.
P = cosαsinα − sinαcosα = .. wspólny mianownik = cos2αsinα*cosα
Mógłby ktoś pomóc rozpisać lewą stronę? Próbowałem na parę sposobów ale niestety nie jestem
pewien, czy który z nich będzie poprawny tak w ogóle. Dziękuje z góry.
6 lis 19:55
Hmmm: Oczywiście mój błąd, sprawdzić czy lewa strona równa się prawej.
6 lis 19:56
PW: Przekształć tylko lewą − zwyczajnie wymnóż, skróć ułamki a potem je dodaj.
6 lis 20:06
5-latek: WItaj PW
Niech sie zdecyduje albo rownanie albo tozsamosc
6 lis 20:08
Eta:
Następny "skraca" ...... spodnie?
6 lis 20:09
Hmmm: Tak tożsamość spora różnica. Dziękuje za pomoc

T/c
6 lis 20:17