Prawd. warunkowe
Ola: | | 3 | | 1 | |
Oblicz P(A|B), jeśli wiadomo, że P(B) = |
| , P(A'∩B) = |
| . |
| | 4 | | 3 | |
6 lis 18:06
Ola: proszę o wyjaśnienie −.− nie mogę do tego dojść
6 lis 18:06
Ola: wyjaśniłby ktoś ? >.<
6 lis 18:10
irena:
A'∩B=B\(A∩B)
P(A'∩B)=P(B)\P(A∩B)
| | 3 | | 1 | | 9−4 | | 5 | |
P(A∩B)= |
| − |
| = |
| = |
| |
| | 4 | | 3 | | 12 | | 12 | |
| | P(A∩B) | | 5 | | 3 | | 5 | | 4 | | 5 | |
P(A/B)= |
| = |
| : |
| = |
| * |
| = |
| |
| | P(B) | | 12 | | 4 | | 12 | | 3 | | 9 | |
6 lis 18:16
Ola: dziękuję ci bardzo
6 lis 18:18
irena:
Nie ma za co
6 lis 18:27