3√x + 2 | ||
lim (x dąży do −8) = | ||
√1−x − 3 |
p[\3{x}+2 | x+8 | √1−x+3 | |||
= | * | = | |||
√1−x−3 | 3√x2−23√x+4 | 1−x−9 |
(x+8)(√1−x+3) | ||
= | = | |
−(x+8)(3√x2−23√x+4) |
√1−x+3 | √9+3 | |||
= | →x→−8 | = | ||
−(3√x2−23√x+4) | −(3√64−23√−8+4) |
3+3 | 6 | 1 | ||||
= | =− | =− | ||||
−(4+4+4) | 12 | 2 |
3√x+2 | √1−x+3 | ||
* | = | ||
√1−x−3 | √1−x+3 |
(3√x+2)(√1−x+3) | (3√x+2)(√1−x+3) | |||
= | = | = | ||
1−x−9 | −x−8 |
(3√x+2)(√1−x+3) | (3√x+2)(√1−x+3) | |||
= | = | |||
−(x+8) | −(3√x+2)*(3√x2−23√x+4) |
(√1−x+3) | ||
limx→(−8) | = | |
−(3√x2−23√x+4) |
√9+3 | 6 | 1 | ||||
= | = | =− | ||||
−(3√64−23√−8+4) | −12 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |