Wyznaczenie dziedziny funkcji.
Szczepan: Witam prosiłbym o pomoc w rozwiązaniu dwóch zadań. Chodzi o wyznaczenie dziedziny, właściwe na
innych zadaniach mi wychodzi ale gdy jest większa potęga coś mi się miesza i muszę sobie
przypomnieć. Proszę bardzo o pomoc pozdrawiam.
A tu zadania:
a) f(x)= 3√4x−2
b) f(x)= p37{4x−2}
c) f(x)= 5 / 7√4x−2
6 lis 17:17
5-latek: ai b zbior liczb R (bo pierwiastek stopnia nieparzystego wiec nie musi byc ≥0
c) mianownik ≠0
6 lis 17:19
Szczepan: w zadaniu C przecież pierwiastek też jest nieparzysty ?
6 lis 17:29
5-latek: Pamietaj cholero nie dziel przez 0
6 lis 17:32