matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Tomek:
π
Proszę o pomoc
Narysuj wykres funkcji y = 2cos (x −
)
3
6 lis 00:24
Janek191:
1) rysujemy wykres funkcji y = cos x
π
2) przesuwamy ten wykres o wektor [
, 0 ]
3
π
3) mnożymy wartości funkcji y = cos ( x −
) przez 2
3
6 lis 07:00