matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uzasadnienie
KAŚKA:
sin
2
x − cos
2
x
PROSZĘ O POMOC
Uzasadnij tożsamość
= tgx − ctgx
sinx cosx
5 lis 22:55
5-latek:
Skorzystaj z wlasnosci dzialan na liczbach R
a−b
a
b
=
−
c
c
c
5 lis 22:57
the foxi:
Albo od drugiej strony.
sinx
cosx
tgx−ctgx=
−
=...
cosx
sinx
5 lis 22:58