Powitanie i prosba
5-latek:

Dobry wieczor
Milu 
Chcialem wyznaczyc funkcje odwrotna do y=−x
2 dla x<0
no to mam
y=−x
2 ⇒x
2=−y to x=
√−y to f
−1(x)=
√−x
Teraz jak sobie narysuje te funkcje to nie sa one symetryczne wzgledm y=x
Gdzie mam blad w obliczeniach ?
5 lis 21:42
Mila:

Witaj

y=−x
2 i x≤0
−y=x
2
x=
√−y≥0 lub x=−
√−y≤0 więc to ta bedzie odwrotną
zamiana zmiennych
f
−1(x)=−
√−x
5 lis 21:50
5 lis 23:17
5 lis 23:22
Mila:
O co chodzi?
5 lis 23:43
5-latek: Kiedys Milu prosilem Cie o rozpisane tych sum i probowalem wstawic skan zeby byly jasne
zapisy
Metisowi sie udalo .
Wiec jesli mozesz rozpisac to bardzo prosze
6 lis 18:44
Mila:
6 lis 18:48
Mila:
1)
S=∑(i=1 do 3)(ci1+ci2)=
=c11+c12+c21+c22+c31+c32
6 lis 19:10
Mila:
2)
∑(i=1 do 2) (ai1(i+1)+ai2(i+2)+ai3(i+3)=
=a11(1+1)+a12(1+2)+a13(1+3)+a21(2+1)+a22(2+2)+a23(2+3)
albo tak:
∑(j=1 do 3)(a1j(1+j)+a2j(2+j)=
=a11(1+1)+a21(2+1)+a12(1+2)+a22(2+2)+a13(1+3)+a23(2+3)=
6 lis 19:27
Mila:
Resztę potrafisz?
6 lis 19:28
5-latek: Tych podwojnych nie
Przepraszam ale nie napisalem ze pierwszse dwie tak i niepotrzebnie sie opisals
6 lis 19:30
Mila:
3)
∑(i=1 do 3)[ 2(i+1)2+2(i+2)2+2(i+3)2]=
= 2(1+1)2+2(1+2)2+2(1+3)2+
+ 2(2+1)2+2(2+2)2+2(2+3)2+
+ 2(3+1)2+2(3+2)2+2(3+3)2= licz dalej sam
wynik
24+210+3*216+226+236
6 lis 22:19
Mila:
4)
∑(i=1 do 2([i*1−i2+i*2−i2+i*3−i2)=
=1*1−12+1*2−12+1*3−12+
+2*1−22+2*2−22+2*3−22=
=3
W ostatnim nie wiem co oznacza "(i)".
6 lis 22:29
5-latek: tamto dokoncze Milu
to (i) moze zostawmy , Nie tak az pilne
dziekuje za rozpisanie
6 lis 23:31
Mila:

Dobranoc.
6 lis 23:32
5-latek: Dobranoc
Milu 
Tez zaraz bede sie kladl
6 lis 23:34