Jak rozwiazać dez delty i pierwiastkow przez nią liczonych?
nowy: Jak rozwiązać to zadania bez wiedzy o delcie

?
Wiadome, że Df = R − miejsca zerowe równania z mianownika , ale jak dop[rowadzić ew. do
postaci iloczynowej mianownik

?
Oblicz dziedzinę funkcji
| | x2 + x | |
f(x) = |
| |
| | 4x2 + 4x + 1 | |
5 lis 20:21
5-latek: (2x+1)2= .......
5 lis 20:24
nowy: Z delty prosto obliczyć − ale jak doprowadzić do postaci iloczynowej 4x2 + 4x + 1 bez tej
wiedzy?
5 lis 20:26
Adamm: znać wzory skróconego mnożenia
5 lis 20:27
nowy: omg no tak xaxaxaxaxax ale jaja sryyyyyyy
5 lis 20:27
nowy: sry xaxaxaxaxaxaxaxa OK
5 lis 20:28