cos(2x)(cosx − sinx) | ||
Wykaż, że jeśli cos x ≠ −sin x, to | =1−sin2x | |
cos x + sin x |
| |||||||||||
Dochodzę do momentu | i nie wiem co dalej | ||||||||||
|
cos2x(cosx−sinx) | (cos2x−sin2x)(cosx−sinx) | ||
= | = | ||
cosx+sinx | cosx+sinx |
(cosx−sinx)2(cosx+sinx) | ||
= | =(cosx−sinx)2= | |
cosx+sinx |
cos2x(cosx−sinx) | (cos2x−sin2x)(cosx−sinx) | |||
L= | = | = | ||
cosx+sinx | cosx+sinx |
(cosx+sinx)(cosx−sinx)(cosx−sinx) | ||
= | =(cosx−sinx)2=cos2x−2sinx cosx+sin2x= | |
cosx+sinx |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |