matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f
kamil852:
Zbadaj parzystość (nieparzystość) funkcji f(x)= x
3
*
√
x
4
+1
5 lis 16:49
Janek191:
f(− x) = (−x)
3
*
√
(−x)
4
+ 1
= − x
3
√
x
4
+ 1
= − f(x) Funkcja jest nieparzysta.
5 lis 17:00