1 | ||
tg2α+1= | wyznacz stad cos2α pomnoz przez 2 i odejmij 1 i po zabawie ![]() | |
cos2α |
sin2x | cos2x | sin2x+cos2x | 1 | |||||
tg2x+1= | + | = | = | |||||
cos2x | cos2x | cos2x | cos2x |
1 | 1 | ||
= 5 ⇒cos2x= | |||
cos2x | 5 |
sinx | ||
tgx= | =2 | |
cosx |
1 | ||
5cos2x=1 ⇒cos2x= | ||
5 |
sinα | ||
tgα= | ||
cosα |
sinα | ||
2= | ||
cosα |
1 | ||
cos2α= | ||
5 |
1 | 3 | |||
w=2cos2α−1=2* | −1=− | |||
5 | 5 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |