matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granice funkcji
robbot:
2x + 5
Lim
7
x (do potęgi 7x)
2x
x→
∞
x − 3
Lim
7
x (do potęgi 7x)
x
x→
∞
5 lis 14:12
Jerzy:
5
1) = lim[(1 +
)]
7x/2x
= (e
5
)
7/2
= e
35/2
2x
5 lis 14:20
Jerzy:
3
2) = lim[(1 +
)
x
)]
7x/x
= (e
3
)
7
= e
21
x
5 lis 14:21