matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Basia:
Obliczyć log
3
5 * log
25
81
5 lis 13:31
Jerzy:
1
1
1
= log
3
5*
log
5
81 =
log
3
81 =
log
3
3
4
= = 2
2
2
2
5 lis 13:34
Basia:
Dziękuję bardzo, żeby jeszcze rozwiać moje wątpliwości to
1
2
log
3
81 wziął się z tego: log
3
5 * log
3
81/log
3
5
5 lis 13:46
Jerzy:
log
a
b*log
b
c = log
a
c
5 lis 13:47
Jerzy:
log
a
b*log
b
c = log
a
c
5 lis 13:48
Janek191:
1
log
3
5* log
5
2
3
4
= log
3
5*
1
2
*4 log
5
3 = 2*log
3
5*
= 2
log
3
5
5 lis 13:52
sinus:
2
log
25
81=log
5
9 =2log
5
3=
log
3
5
W=...=2
5 lis 14:07
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick