Oblicz granice funckji.
Alfred: x→
∞
| | cos(2x2+7) | |
Lim |
| |
| | x3+2x2 + 3 | |
x→
∞
5 lis 12:57
Mariusz:
Funkcje trygonometryczne są ograniczone a mianownik dąży do nieskończoności
5 lis 13:01
Janek191:
1)
lim f(x) = 0
x→∞
2)
lim f(x) = 0
x→∞
5 lis 13:04
Alfred: a mógłbys napisać rozwiązanie tego zadania od początku ? bo chciałbym to dokładnie
przeanalizować i zrozumieć.
5 lis 13:08
Jerzy:
| | a | |
Licznik oscyluje pomiędzy −1 i 1 , a mianownik zmierza do ∞ ,czyli lim = |
| = 0 |
| | ∞ | |
5 lis 13:15
Ala: mógłby ktoś rozwiązać to krok po kroku?
5 lis 14:26
Jerzy:
Wiesz jak wygląda wykres funkcji y = sinx ?
Wiesz jak wyglada wykres funkcji y = x + 3 ?
5 lis 14:28
Mariusz:
Na upartego można z trzech ciągów
1)
2)
| −1 | | 1 | |
| ≤f(x)≤ |
| |
| x3+2x2+3 | | x3+2x2+3 | |
5 lis 14:31
Jerzy:
Może to go oświeci.
5 lis 14:33