matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
yfahocos:
Pomoże ktoś 8cos10×cos20×cos40 = ctg10
5 lis 12:20
sinus:
2sinα*cosα= sin(2α)
sin10
o
L=
*(8cos10
o
*cos20
o
*cos40
o
)=
sin10
o
4sin20
o
*cos20
o
*cos40
o
=
=
sin10
o
2sin40
o
*cos40
o
sin80
o
cos10
o
=
=
=
=ctg10
o
=P
sin10
o
sin10
o
sin10
o
5 lis 12:32
yfahocos:
Dlaczego mnozymy przez
sin10
sin10
5 lis 12:35
Jerzy:
Aby wykorzystać wzór: 2sin10cos10 = sin20
5 lis 12:36
sinus:
Hej
Jerzy
5 lis 12:42
Jerzy:
Witaj
5 lis 12:43
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick