matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierównosć
Jolka:
Rozwiąż nierówność : X
3
+2x
2
−x − 2 >0
30 sty 13:43
Sławomir:
x
3
+2x
2
−x−2>0 x
2
(x+2)−1(x+2)>0 (x
2
−1)(x+2)>0 (x+1)(x−1)(x+2)>0 x
1
=1, x
2
=−1, x
3
=−2 xe(−2,−1)U(1,+
∞
) Bez rysunku
30 sty 14:34