parametr
MATMM: |x
2−6x+5|=m
2−5
ilosc roziwazan w zaleznosci od parametru m
4 lis 20:40
PW: |(x−1)(x−5)|=m2−5
Funkcja po lewej stronie ma łatwy wykres.. Po prawej stronie jest liczba. Na rysunku pokazać,
jaka jest ta liczba gdy na wykresie nie ma punktów o drugiej współrzędnej m2−5, gdy są 2
takie punkty i gdy są trzy albo cztery takie punkty..
4 lis 21:33
Eta:
![rysunek](rys/134718.png)
Narysuj wykres:
y=|x
2−6x+5}
oraz wykresy
y=k −−f ,stała , gdzie k=m
2−5
0 rozwiązań dla m
2−5<0 ⇒ m∊(−
√5,
√5
2 rozwiązania dla m
2−5=0 lub dla m
2−5>4 ⇒ ..........
3 rozwiązania dla m
2−5=4 ⇒ ........
4 rozwiązania dla m
2−5>0 lub m
2−5>4 ⇒ ...........
4 lis 21:40