matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja wymierna
Bandi:
4
Podaj liczbę rozwiązań równania
=mx w zależności od parametru m.
|x+2| −2
4 lis 19:45
Eta:
1/ założenia x≠0 i x≠ −4
4
wykres
y
=
|x+2|−2
2/ y=mx −− proste przechodzące przez (0,0) 0 rozwiązań dla m=0
1
rozwiązanie dla m<0 lub
1
rozwiązanie dla m∊(0,1)
2
rozwiązania dla m=1
3
rozwiązania dla m>1
5 lis 00:37