matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rys
kamil852:
narysuj wykres. y= l lx−1l −xl
4 lis 18:30
Jerzy:
Teraz to co pod osią OX odbij nad oś.
4 lis 18:32
Eta:
{ x−1 dla x≥1 |x−1| ={ { −x+1 dla x <1
y
=x−1−x = −1 dla x≥1
y
= −x+1−x = −2x+1 dla x<1
y
=|
y
|
4 lis 18:45