8 | 8 | 8 | ||||
y = 8t + 4 = | * 3t + 4 = | *(3−x) + 4 = 8 − | *x + 4 | |||
3 | 3 | 3 |
8 | ||
l: y = − | x + 12 | |
3 |
1 | ||
y=0 ⇔8t+4=0⇔t=− | ||
2 |
1 | 3 | 9 | ||||
x0=3−3*(− | )=3+ | = | ||||
2 | 2 | 2 |
x−3 | ||
t= | ||
−3 |
y−4 | ||
t= | ||
8 |
x−3 | y−4 | ||
= | |||
−3 | 8 |
8 | ||
y=− | x+12 | |
3 |
8 | −36 | 9 | ||||
OX: y=0⇔− | x+12=0⇔−8x+36=0⇔x= | = | ||||
3 | −8 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |