oblicz pochodną
Mroziu: Xx do x (X do X do X) tylko tego się nie da napisać. czy jest ktoś w stanie policzyć pochodną
z tego ?
i drugie pytanie pochodna z e−x
30 sty 12:53
Mickej:
x=e
lnx
x
x=e
xlnx
x
xx =e
exlnx*lnx no a dalej to już wiesz jak czy nie bardzo
30 sty 13:06
Mroziu: nie bardzo

wiec prosze raz jeszcze lopatologicznie
30 sty 13:09
Mickej: Podam wzory
ef(x)=ef(x)*f`(x)
h(x)*g(x)=h`(x)*g(x)+h(x)*g`(x)
na podstawie tych wzorów obliczasz pochodną
30 sty 13:22
Mroziu: okej, a pochodna z e−x ? bo pochodna z ex to jest ex ale czyw przyadku gdy jest tam minus
to chyba cos zmienia ?
30 sty 13:26
30 sty 14:24
puk: X
XX serio się nie da?
30 sty 15:45
Edi: a jak z tej stronki korzytsac? wpisuje pochodna, klikam show i nic... zaznaczylem ze pierwsza
pochodna
30 sty 15:51