π | π | |||
i | . Oblicz objętość tego ostrosłupa. | |||
6 | 3 |
π | ||
α= | ||
3 |
π | ||
γ= | ||
6 |
1 | 1 | |||
V= | *a*b*H= | H | ||
3 | 3 |
H | ||
tg60= | ⇔H=b*√3= | |
b |
H | ||
tg30= | ||
a |
√3 | ||
H=a* | ||
3 |
√3 | ||
b√3=a* | ||
3 |
1 | ||
b= | a | |
3 |
1 | ||
a*b=1⇔a* | a=1 | |
3 |
√3 | ||
H=√3* | =1 | |
3 |
1 | ||
6) V= | ||
3 |
1 | ||
P=ab=1 m2 ⇒ k√3*3k√3=1⇒ k= | to H=3k=1 m | |
3 |
1 | ||
V= | m3 | |
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |