matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
!!!
Piotr:
Uzasadnij, że ciąg an kreślony wzorem an= 5−2n/3 jest ciągiem arytmetycznym.
30 sty 12:46
M:
29 kwi 18:09
Podstawy Geometrii:
5−2n
a
n
=
3
czy
2n
a
n
=5−
?
3
29 kwi 19:14