granica funkcji
janek: limx→0e−1x
2 lis 21:55
kochanus_niepospolitus:
no to liczysz granice lewo i prawostronną
2 lis 21:56
janek: Z lewej e do plus nieskończoności a z prawej e do minus nieskończoności?
2 lis 21:58
kochanus_niepospolitus:
nom ... czyli ile wynoszą granice
2 lis 22:12
janek: Plus i minus nieskończoność? Czyli granica nie istnieje?
2 lis 22:17
yht:
dokładnie
2 lis 22:18
janek: Podejrzanie proste :') Dziękuję
2 lis 22:19
Blee:
Tyle ze granica prawostronna = 0.

To tak na marginesie
2 lis 22:23
jc: Funkcja określona wzorami f(x) = 0 dla x ≤ 0, f(x) = e−1/x dla x > 0
jest ważnym przykładem.
funkcja jest ∞ wiele razy różniczkowalna, a wszystkie pochodne w 0 równe są zero.
Rozwinięcie Taylora w zerze składa się z samej reszty.
2 lis 22:35
janek: Rzeczywiście, prawostronna zero, czasami jestem taki głupi
2 lis 22:43
Janek191:
3 lis 07:05