matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Odejmowanie liczb zespolonych
Mariusz:
1
3 − 4i
−
5
3 + 4i
12
24
Czy wynik
−
i w tym przypadku jest poprawny?
25
25
2 lis 21:06
ja:
prawie − powinien być plus, a nie minus
2 lis 21:24
Mila:
1
(3−4i)
2
−
=
5
3
2
+16
1
−7−24i
5+7+24i
12+24i
12
24
−
=
=
=
+
i
5
25
25
25
25
25
2 lis 21:29
Mariusz:
Wielkie dzięki panowie
2 lis 21:36