Nierownosci
Zupa: Podaj najmniejsza i najwieksza liczbe całkowita spelniajaca nierownosc:
(x − log2 6)* (x − log2 30) ≤ 0
Moglabym prosic o wyjasnienie? Rozumiem ze te logarytmy to miejsca zerowe itd ale co z tym
dalej zrobic? Jak obliczyc tego wartosc? Ma ktos jakis pomysl?
2 lis 20:39
Eta:
x∊<log26, log230> i x∊C
log28=3 log216=4 log232= 5 −−odpada
podaj odp........
2 lis 20:44
Eta:
Lubię..........
pomidorową z kluskami
2 lis 20:45
Zupa: Genialne! Juz rozumiem. Najmniejsza to 3, a najeieksza to 4. Dziekuje dziekuje dziekuje 💗
PS. Pomidorowa najlepsza 😏
2 lis 20:54
Eta:
2 lis 21:11
Adamm: ja lubię pieczarkową
2 lis 21:14
Jack: eee... nie ma to jak rosołek.
2 lis 21:31
Eta: Właśnie dzisiaj skończył mi się rosołek
2 lis 21:32