matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granice
Pola:
√
2n
+3
Oblicz granicę ciągu:
3n−2
2 lis 19:59
Janek191:
Tam jest
√
2n
czy
√
2
n ?
2 lis 20:00
Pola:
√
2n
2n pod pierwiastkiem
2 lis 20:01
Janek191:
√
2 n
+ 3
√
2
n
+
3
n
a
n
=
=
3 n − 2
3 −
2
n
więc
0 + 0
lim a
n
=
= 0
3 − 0
n→
∞
2 lis 20:07