log
pan szarik: jak takie coś wyszło ?
log podstawa(0.5) x−1=1
log podstawa(0.5) x=2 nie wierze, że po prostu 1 została na prawą stronę przeniesiona
2 lis 19:29
kochanus_niepospolitus:
logab − c = (logab) − c
gdyby było loga(b−c) to wtedy nie można by było przenieść tej jedynki
2 lis 19:32
kochanus_niepospolitus:
to tak samo jak masz 1 + x
2 ... jedynka tutaj jest 'wolna' ... a co innego jest w (1+x)
2,
nieprawdaż

2 lis 19:33
Problem: Tam jest log0.5(x−1)? bo jesli nie to przeciez dobrze
2 lis 19:34