2n+3n | |
5n |
2n+3n | 2 | 3 | |||
= ( | )n + ( | )n = S1 + S2 | |||
5n | 5 | 5 |
2 | ||
a1 = | ||
5 |
2 | ||
q = | ||
5 |
a1*(1−q)n |
| 2 | 3 | |||||||||||||||||
Sn = | = | = | *( | )n | ||||||||||||||||
1−q |
| 3 | 5 |
3 | ||
a1 = | ||
5 |
3 | ||
q = | ||
5 |
a1*(1−q)n |
| 3 | 2 | |||||||||||||||||
Sn = | = | = | *( | )n | ||||||||||||||||
1−q |
| 2 | 5 |
2 | 3 | 3 | 2 | |||||
S1+S2 = | *( | )n + | *( | )n | ||||
3 | 5 | 2 | 5 |
2 | 3 | |||
S= ∑(n=0 do ∞)( | )n+∑(n=0 do ∞)( | )n | ||
5 | 5 |
1 | 1 | |||||||||||||||||||||
S= | + | |||||||||||||||||||||
|
|
25 | ||
S= | ||
6 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |