matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartość bezwzględna
POMOCY!!!!:
wykaż, że
√
5+2
√
6
+
√
5−2
√
6
=2
√
3
2 lis 18:10
kochanus_niepospolitus:
zauważ, że: 5+2
√
6
= 2 + 2
√
2
√
3
+ 3 = (
√
2
)
2
+ 2
√
2
√
3
+ (
√
3
)
2
= (
√
2
+
√
3
)
2
analogicznie: 5 − 2
√
6
= (
√
2
−
√
3
)
2
licz dalej
2 lis 18:19
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/forum/360574.html
"kolesiowi " nie chce się .................. ma w d..................
2 lis 18:20