matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przejscie
5-latek:
jakie tutaj zastosowano przejscie ?
1
1
x
1
−x
2
−
=0
x
1
x
2
1
(x
1
−x
2
)(1−
) =0
x
1
*x
2
Badam roznowartosciowosc funkcji
1 lis 21:58
5-latek:
1
1
ma byc x
1
+
−x
2
−
x
1
x
2
1 lis 22:02
iteRacj@:
sprowadź do mianownika x
1
*x
2
i już
1 lis 22:04
Adamm:
1
1
x
1
−x
2
−
=−
x
1
x
2
x
1
x
2
1 lis 22:04
Mila:
1
1
x
1
−x
2
+(
−
)=
x
1
x
2
x
2
−x
1
=x
1
−x
2
+
=
x
1
*x
2
1
=(x
1
−x
2
)*(1−
)
x
1
*x
2
1 lis 22:06
5-latek:
Dobry wieczor
x
2
−x
1
x
1
−x
2
+
=0
x
1
*x
2
dalej nie wiem
1 lis 22:08
5-latek:
Juz wiem
dziekuje
1 lis 22:09