matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prędkość chwilowa
Iro:
Dana jest zależność s(t)= v
o
*t + 1/2at
2
. Znajdź prędkość chwilową.
1 lis 20:37
Adamm:
v(t)=s'(t)=v
0
+at
1 lis 20:39
Jerzy:
To pochodna drogi po czasie.
1 lis 20:41
Iro:
Dziękuję
1 lis 20:46