matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help
draig:
obwód prostokąta jest równy 44 cm,długości jego boków róźnią się o 2cm .oblicz pole prostokąta
1 lis 20:18
wiesiu:
L = 2(a+b) a=2+b L=2(2+2b) 44=2(2+2b) |:4 11=b+1 b=10 a=12
1 lis 20:22
draig:
dziękuje
1 lis 20:28