matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potforne
potfur:
Udowodnić, że ∀n∊N liczba 5
n
−4n−1 jest podzielna przez 3
n+1
(indukcja)
1 lis 16:25
Janek191:
Dla n = 2 nie dzieli się 25 − 8 − 1 = 16 3
3
= 27
1 lis 16:59
potfur:
dziękuję
1 lis 17:55