matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
argument główny
aga:
1/2 +
√
3
/2i musze znaleźć argument główny tej liczby zespolonej Arg=?
1 lis 12:24
5-latek:
1
x=
2
√
3
y=
2
y
tgφ=
⇒φ znajdz
x
1 lis 12:30
Jerzy:
z = x + iy Argz = α
x
cosα =
|z|
y
sinα =
|z|
1 lis 12:31
aga:
Pi/3 to wynik ?
1 lis 13:15
Jerzy:
1 lis 13:19